Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone

de lilik in Prajituri, 20 Sep 2012 | 7627 vizualizari

 

este o rulada gen "Tiramisù" ,cu crema fina de mascarpone,cafea si bucatele de ciocolata...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 75 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • Alte ingrediente:
  • 100 ml cafea tare
  • 50 ml lapte
  • 50 gr ciocolata neagra
  • bombonele pt decor(sau cacao)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone:

Prima data pregatim crema:

punem galbenusurile cu zaharul si lichiorul intr-un vas pe baie de aburi si mixam la viteza mica pana vedem ca se ingroasa,apoi dam deoparte si continuam sa mixam pana se raceste.

Mixam frisca cu mascarpone si zaharul vanilat,apoi adaugam crema de oua si amestecam usor,apoi dam crema obtinuta la rece.

Apoi pregatim blatul:

separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam galbenusurile,uleiul si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao(cernute).

Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt,o nivelam si o punem in cuptorul incins la 180° timp de 10-12 minute.

Cand este gata scoatem din cuptor si presaram deasupra putin zahar tos,apoi punem pe un prosop de bucatarie curat si rulam,apoi il lasam asa sa se raceasca.

Cand blatul s-a racit amestecam cafeaua cu laptele si topim ciocolata pe baie de aburi.

Asamblarea ruladei:

Desfacem blatul si cu o pensula insiropam usor cu cafea,apoi il ungem cu crema mascarpone(tinem 2 linguri de crema pt decor) si pe sufafata cremei punem ciocolata topita ,dupa care rulam.

Ungem rulada cu crema tinuta deoparte si presaram bombonele pt decor.

Dam la frigider cateva ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

lilik 1

22.09.2012, 09:39

Scortisoara cu drag

lilik 1

22.09.2012, 09:40

Va multumesc tuturor

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata alba si mascarpone